הסיפור שהיה כך היה, במלחמת העולם השניה היה מפץ גדול בין שתי תפיסות עולם מחד התפיסה הנאצית שדיברה על ערכים מוחלטים בלי שום ספק או שאלה, על העל אדם, על העמים הנחותים ובמילא על הפתרון הסופי ואני שואל איך אפשר להגיע לפתרון ועוד סופי, בעולם מלשון נעלם, כשהשאלה היא המניע?...
הדיקטטורה הנאצית ניסתה לרמוס את התפיסה היהודית תלמודית, המעמידה את השאלה והשקלא וטריה, הדיון בארמית, כערך יסודי המשתקף עוד בויכוח שנערך לפני כ2100 שנה במשך שנתיים וחצי, בין בית שמאי ובית הלל תחת הכותרת "נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא?"
הקונפליקט בין איש הלב לאיש השכל, החל בין יעקב התם ללבן הקומבינטור שעבד על יעקב, והבטיח לו את רחל אחרי 7 שנים ולא היא, אך לבן הפסיד בזכות תמימותו של יעקב...
ו/או אז שתי התפיסות נפגשו במלחמת העולם השניה האחת - הידיעה המוחלטת של העל אדם – הנאצי "בשבילי נברא כל העולם" וכנגד התפיסה היהודית – צניעותו "אנוכי עפר ועפר" הן פגשו במלחמת העולם השניה, איפה? במרד גטו וורשה- המרד של אנשי הלב באנשי השכל, המרד האזרחי הראשון בעולם כנגד הנאצים, שהושפע מהמוסר היהודי שנבע מהחיבור בלב של "כאיש אחד בלב אחד" להבדיל מהתפיסה הנאצית, חיבור הנובע מאינטרס שכלתני צר וקר של "אני ואפסי עוד" - אדם החושב שרק הוא החשוב ובמילא הוא מזלזל בשאר העולם.
השאלה היא המניע במיני מוזיאון שואה או תקווה, כי שום דבר לא מובן מאליו אפילו לא ההיסטוריה
אך שאלת השאלות מי התניע את המרד של אנשי הלב באנשי השכל, לא נענתה עד היום, בגלל חשיבות סיפור המרד הוא נגנב, ע"י אנשים חסרי לב, שהמגבלה שלהם (חסרי לב, כאמור) מנעה מהם את הסיפור...
הקופסא האדומה, מסומק של בושה ממלחמת העולם השניה, נמצאה "במקרה"
במיני מוזיאון "שואה או תקווה" תחשפו לקופסא, ממלחמת העולם השניה, (בצילום למעלה) שנמצאה זה מכבר, עם התיעוד היחידי בעולם הקשור למרד החשוב בעולם (בשם פרופ' ישראל גוטמן)
המסע במיני מוזיאון "שואה או תקווה" מתחיל בכותרת שהיא שאלתית, שואה או תקווה? שם תחשפו לקופסא שנמצאה במקרה עם התיעוד היחידי בעולם הקשור למרד החשוב בעולם וזה על רקע השאלה "שואה או תקווה" שזה שם המקום.
השאלה תניע אתכם בארבעה פרקים, שאם נהיה מודעים לקיומם, הם ישמשו כרגלי השולחן ערוך של ההיסטוריה ובמילא לקיומנו העכשווי, יהיה ניזון מהאמת הפשוטה, שמציאה או ההמצאה היא מלשון מציאה הבאה בהיסח הדעת, כפי שהקופסא נמצאה בזמן מעבר דירה.
שולחן מעורר תקווה "צופן התקווה - העץ משתוקק להיות שולחן, והשולחן
משתוקק להיות "שולחן ערוך" כתיבה, ציור והפקה, עפר אלוני, אז אתם קונים?
בפרק א. תעמדו תוהים ובוהים, לזכר התוהו ובוהו, נוכח "הבנת הנמצא" עם שאלות יסוד של למה צריך ללמוד על המהות ולא על המורכבות? למה צריך ללמוד קודם כול על שלושה צבעי יסוד לפני שלומדים על מיליוני הגוונים? מה היא המהות של טיפת מים? למה התסביך של האדם נובע מהמתח שבין ה"אני" לחברתי? על מהות האדם ומה מהות העולם? עם מבחן אמריקאי בהבנת הנמצא
דוגמא ל"הבנת הנמצא" עם שאלות יסוד
כשברקע ה"סטורי בורד התקווה" רצף ציורים לפרוזדורים, המומלץ למוסדות ציבור, בתי ספר, בתי חולים, צבא ועסקים, הרוצים להזכיר בארגון את מטרת העל- המניע, בד בבד סיפורו של הקו האישי לעבר חיבור העובדים / האנשים לנקודת המגוז – היוצרת מחד חיבור ממשי, הנצרך להצלחה אך מנגד היא נסתרת (גז) עובדה ההופכת אותה לקו אופק המעורר לתנועה תמידית, בזכות העובדה שהוא בלתי נתפס.
מראה כללי של פרוזדור במוסד, עם הסיפור של הקו האישי המתחבר לתקווה המשותפת בחדר המנהל
כשברקע ה"סטורי בורד התקווה" רצף ציורים לפרוזדורים, המומלץ למוסדות ציבור, בתי ספר, בתי חולים, צבא ועסקים, הרוצים להזכיר בארגון את מטרת העל- המניע
עמוד השחר מכיל את קיצור תולדות התנועה / הריקוד: א' "תוהו ובוהו" ב' "החומר משתוקק לצורה"
ג' "האדם שואף לצורה" לאורך ורוחב ההיסטוריה ד' "מה המניע?"אם החיים נשענים על התנועה
כמו"כ בפרק זה תוכלו לרקוד, סביב עמוד השחר שהוא מייצג את קיצור תולדות התנועה בארבעה כותרות:
אחת "תוהו ובוהו"
שתיים "החומר משתוקק לצורה"
שלוש "האדם שואף לצורה" לאורך ורוחב ההיסטוריה
ארבע לבסוף "מה המניע?"אם החיים נשענים על התנועה
בפרק זה, אחרי ריקודכם, תוכלו להיחשף לסדרת ציורים הנקראת הכול צפוי והרשות נתונה- הכאוס על רקע מתמטי
בפרק ב. תכנסו ל"גטו בריחה" שהוא חדר בריחה שבו תהיו מוקפים בחידות שינעו אתכם למצוא את "צופן התקווה" שיגרום לכם למרוד בבדידותכם ובמילא בתפיסה הנאצית. אם תקבלו "ציון עובר" לשלל החידות, תקבלו את צופן התקווה למייל שלכם שבעזרתו תצאו לעבר מרד גטו וורשה.
בפרק ג. מרד גטו וורשה – מרד הנעורים, שם תחשפו לתיעוד נדיר על המרד עם שאלות מרתקות, איפה מאיה, הילדה שהוקרבה למען המרד? האם מרד גטו וורשה היה מרד הנעורים? למה תמיד זאת אישה שמניעה? למה המורדות הראשונות בפרעה היו הנשים, המיילדות העבריות? והכי חשוב איך מצאו תקווה במקום האפל בהיסטוריה ואם הם מצאו אז אולי גם אנחנו נמצא בימי הקורונה המייאשים.
בפרק ד. והאחרון חביב כי הוא האחרון, צנוע ולא נדחף:) נפתח פתח כחודו של מחט, לעבר קו האופק, המשול לתקווה, כי "אדם בלי תקווה נחשב למת" בכל השפות בעולם, אך מה זאת תקווה מעטים יודעים... אז אתם באים לקוות יחד, כי לבד זאת רק הישרדות ומשעמם?
ופרק ד. נוגע במושג תקווה, כי בכל השפות בעולם אומרים ש"אדם בלי תקווה נחשב למת" אך מה זאת תקווה מעטים יודעים... לכן ננסה להגדיר ולהבין מה זאת תקווה? מה ההבדל בין תקווה לליחל ולמה שורש המילה תקווה זה קו, האם זה מרמז על הצורך במציאת קו אישי לעבר החיבור החברתי?
אז אתם באים לקוות יחד, כי לבד זאת רק הישרדות?
פרומו לספר "הקו א-ל התקווה" - "אם אני* כאן - הכל כאן" כתיבה, ציור וקריינות - המחבר
Comentarios